Overnatt i flotte og moderne leiligheter i snørike omgivelser  

       klikk for løypekart ved Solfonn                               Været i Rødal                                              Røldal skisenter                                                  Skiinfo

Ønsker du å leie ut leiligheten din på Solfonn Family

Resort?

Har du andre spørsmål om Solfonn-booking.no, ta kontakt for nærmere informasjon:

Vetle Hommersand: 93027122

Røldal skisenter tilbyr kveldskjøring 

 Tirsdag, Torsdag og Fredag.

Skibuss til og fra Røldal skisenter

             Solfonn Høyfjellshotell

                             Seljestad og Solfonn har en lang og tradisjonsrik historie som vinterdestinasjon i Norge.

Solfonn turist og høyfjellshotell ble bygget allerede i 1951 og ble det første hotellet i Norge med status som høyfjellshotell. Solfonn ble raskt et yndet utfartssted. Solfonn kunne friste med badebasseng, egen stolheis og orkester som inviterte til dans etter en flott middag. Solfonn hadde egne postkort med ulike motiver fra Seljestad, som du kunne sende hjem og fortelle om velstanden på fjellet.

På denne tiden eksisterte ikke Røldal skisenter. Men på Solfonn kunne de friste med stolheis, flere meter snø og flotte løypetraseer. Det var til Solfonn turist og høyfjellshotell folk i fra Vestlandet og hele Sør-Norge reiste for å nyte ferien på fjellet. Solfonn var så populært på 60, 70 og 80 årene, at det gikk egen skyttelbuss dit, fra de store byene på Vestlandet. Flott beliggenhet, utsikt mot Folgefonna og Hardangervidda, var heller ikke noe minus for å lokke til seg gjester hele året. 

Solfonn eventyret gikk mot en ende på slutten av 80-tallet. Hotellet ble ikke vedlikeholdt og det ble etter hvert mindre og mindre gjester. Som en følge av det dårlige vedlikeholdet, frøs ledningsnettet en kald vinter tidlig på 90-tallet.

Skadene var såpass omfattende, at det ikke var noe økonomi i å sette hotellet i stand. Bygningene ble stående og forfalle med årene som gikk, helt til nye investorer fikk ideen om å børste støv av det gamle vinterparadiset. Et nytt bygg ble prosjektert og de gamle bygningene ble jevnet med jorden.

 Ideen om å gjennopplive Solfonn og Seljestad ble tatt imot med begeistring og entusiasme. Da det nye prosjektet ble lagt ut for salg sto folk i kø og første byggetrinn med leiligheter ble utsolgt på 6 timer. Byggingen kunne nå starte og første byggetrinn sto ferdig vinteren 2008. Solfonn Family Resort kunne på ny invitere folk til Seljestad.

All rights reserved ® 2011 solfonn-booking.no